Menu Sluiten

Trappen


Trappen

Wat valt er te vertellen over trappen al of niet in metaal.

Een trap is een constructie, die een verbinding vormt tussen twee op verschillend niveau gelegen vlakken, zoals vloeren of terrassen. Via deze verbinding verplaatst men zich lopend zowel horizontaal als verticaal, om zo van het ene niveau naar een ander te komen (door klimmen of dalen). Een trap is meestal een vast onderdeel van een gebouw.

K-metaalwerken is een inox- en metaalbedrijf met een flexibel, jonge en opengeest dat je project van A tot Z met zorg afhandelt. Deze gespecialiseerde firma in metaalwerken maakt poorten, trappen, staaldeuren, leuningen, balustrades, glasbalustrades en nog veel meer in staal, inox of aluminium.

Een trap, soms ook wel wenteltrap of zelfs een overdekte trap, is een gebouw dat is ontworpen om een extreem grote afstand te overbruggen, gewoonlijk door deze op te splitsen in meerdere kleinere afstanden, de zogenaamde treden. Trappen kunnen recht, gebogen of cirkelvormig zijn, of zelfs verschillende rechte stukken omvatten die onder verschillende hoeken met elkaar verbonden zijn. Ze worden gebouwd voor zowel residentiƫle als commerciƫle toepassingen.

Gewoonlijk worden trappen bovengronds geplaatst en meestal voorzien van vloerbedekking of een houten vloer.

Ze zijn zo geconstrueerd dat de gebruiker langs de trap moet kruipen of bewegen om de boven- of onderkant te bereiken. Sommige trappen zijn zo geconstrueerd dat men gewoon over een obstakel zoals een lage trede of vuilnisbak moet stappen en dan de trap oplopen.

Een trap is meestal opgebouwd uit traptreden, stootborden en trapbomen die samen een stabiel geheel vormen. Een traptrede is het deel van de trap waar men de voet op zet bij het traplopen. Een steek is een ononderbroken opeenvolging van ten minste drie treden bij een rechte trap.

Veel trappen hebben een leuning voor houvast bij het beklimmen van de trap.

Wanneer zich aan de zijkant van de trap geen muur bevindt, is er vaak een ballustrade voor de veiligheid, soms met versierde spijlen of balusters.

Info over trappen

Bericht over Trappen

Trappen worden geconstrueerd met stootborden en leuningen en worden verstevigd met dekplanken en leuningen.

De stootborden worden tussen muren, trapwanden en treden geplaatst. De leuning wordt bovenop de trap geplaatst en helpt het gewicht te dragen van de persoon die van de bovenkant van de trap naar de onderkant loopt. Trapleuningen zijn meestal van hout en lijken op balusters. Trapleuningen worden ook tussen de treden geplaatst om ze op hun plaats te houden.

Een trapstijl die sommige mensen verkiezen is een rechte of gebogen trap, waarbij er geen leuningsteun is aan de zijkanten.

De meeste mensen verkiezen een leuning op de onderste trap om te vermijden dat ze uitglijden wanneer ze naar boven of beneden gaan.

Als u echter kiest voor een vrijstaande leuning zonder leuningen, moet u ervoor zorgen dat de trapbomen in de lengte worden geplaatst, zodat de onderste trede van uw trap niet langs de zijkant van de leuning schraapt.

Meer info over trappen nu op www.k-metaalwerken.be.

Tags

Aluminium Trapleuning | Design Trappen Antwerpen | Industriele Trappen Antwerpen | Inox Trapleuning | Klassieke Trappen Antwerpen | Leuningen | Leveranciers Leuningen |